Veerkracht op de werkvloer

Veerkracht op de werkvloer

€0
Categorieën:
Mentale weerbaarheid en veerkracht op de werkvloer

Over deze cursus

Je krijgt je ontslag, je baas geeft je tijdens een vergadering onverwacht felle kritiek of een belangrijke klant besluit om over te stappen naar een concurrent. Of ga je gebukt onder de stress van een zoveelste deadline? Op je werk word je dag na dag geconfronteerd met kleine en grotere problemen en werkdruk.

Sommigen ervaren zo’n situaties als een bedreiging en zijn meteen uit het lood geslagen. Gevoelens van machteloosheid en stress nemen de overhand, omdat ze het idee hebben dat het hen aan de vaardigheid ontbreekt om iets aan de situatie te doen. Veerkrachtige mensen laten daarentegen een ander – effectiever – gedrag zien wanneer zij te maken krijgen met tegenslag en verandering. Ze:

  • accepteren de omstandigheden waarop ze geen vat hebben;
  • bedenken oplossingen voor die zaken waar ze wél het verschil kunnen maken;
  • halen kracht uit zichzelf en uit hun omgeving;
  • trekken lessen uit de situatie en nemen die lessen mee in hun oplossing voor toekomstige uitdagingen.

Samengevat: emotionele veerkracht is je vermogen om goed om te gaan met moeilijkheden, tegenslagen, veranderingen en stress. Je bent in staat om in moeilijke tijden positief, toekomstgericht en sterk te blijven (of: ‘op te veren’) en daardoor met succes de regie in jouw werk en loopbaan te houden.

Tijdens de cursus ‘Emotionele veerkracht op de werkvloer’ gaan we aan de slag met vragen als: Kan je veerkracht leren? En hoe kan ik dit duurzaam toepassen in mijn persoonlijke en professionele leven?