Hartcoherentietraining als hulp bij stress- en burn-outpreventie

Hartcoherentietraining als hulp bij stress- en burn-outpreventie

€0
Categorieën:
Reviews:
hartcoherentietraining_ademhalingstechniek

Over deze cursus

Wil je beter leren omgaan met stress? Of meer controle krijgen over je eigen energie? Hartcoherentietraining is een heel dankbare ademhalingstechniek om je stressniveau te doen dalen en zo de innerlijke rust en mentale veerkracht te verhogen.

Wat is hartcoherentie?

Het hart staat al eeuwenlang symbool voor allerlei menselijke emoties. Denk maar aan een hart dat sneller gaat slaan bij verliefdheid,  stilstaat bij angst of onregelmatig gaat kloppen bij zorgen of stress.

Als we inademen versnelt de hartslag en als we uitademen vertraagt die. Wanneer de twee op een regelmatig tempo afwisselen, spreken we over hartcoherentie. We voelen ons dan rustig. Omgekeerd kan angst er bv. voor zorgen dat het hart sneller gaat slaan en onze adem stokt. Het hart is dan niet niet meer coherent, en we voelen ons opgejaagd, gestresseerd…

De hartslag, ademhaling en onze gedachten hebben dus een rechtstreekse invloed op elkaar. Het is dit fysiek verschijnsel dat aan de basis ligt van de hartcoherentietraining: een wetenschappelijk onderbouwde methode waarbij je via een eenvoudige techniek gaat focussen op een regelmatige ademhaling waardoor we niet alleen ons hartritme, maar ook onszelf opnieuw in balans brengen.

Voor wie?

Hartcoherentietraining kan aangewezen zijn bij het overwinnen van volgende symptomen:

Stress & burn-out

Depressieve klachten

Angst & paniekaanvallen

Hartkloppingen

Examenvrees

Hyperventilatie

Faalangst

Emotionele moeilijkheden & prikkelbaarheid

Verhoogde bloeddruk

Slaapproblemen & vermoeidheid

Hoe werkt het?

Tijdens deze sessies leer je je hartslag te vertragen met bepaalde ademhalingstechnieken. Tussen de verschillende sessies wordt voldoende tijd gelaten, waarbij er de mogelijkheid is om bepaalde technieken te gaan toepassen. In de vervolgsessies wordt nagegaan welke invloed de oefeningen hebben & wordt dieper ingegaan op het onderwerp.