Omgaan met stress

Omgaan met stress

€0
Categorieën:
Reviews:

Over deze cursus

Over deze workshop

Omgaan met stress heeft alles te maken met het nemen van de leiding: de leiding nemen over je gedachten, je emoties, je planning, je omgeving en… de manier waarop je met problemen omgaat.

Het uiteindelijke doel is een evenwichtig leven, met tijd voor werk, relaties, ontspanning en plezier met de veerkracht om onder druk stand te houden en uitdagingen het hoofd te bieden.

In deze workshop gaan we dieper in op wat stress veroorzaakt en leren we hoe positieve stress kan leiden tot betere prestaties.

Voor wie?

Deze workshop is bestemd voor werknemers, leidinggevenden en HR-managers die stress op een positieve manier willen aanpakken.  In het programma voor leidinggevenden zoomen we vooral in op het vermogen om stress bij medewerkers snel te herkennen en er op een gepaste manier mee om te gaan

Elke persoon heeft een verschillend denkpatroon en reageert anders op een stressvolle situatie. Ook al kun je de oorzaak van negatieve stress niet wegnemen, je kunt wel leren om er anders over te denken. Tijdens de workshop leer je:

Hoe stress en de oorzaken ervan te herkennen

Wat is het nut van stress en hoe kan je je brein helpen in het dagelijks leven?

Handige tips rond een betere balans op de werkvloer.

Hoe te remmen en gas geven om je stress in balans te houden.

Persoonlijke grenzen stellen en bewaken

Energie die stress vrij maakt, constructief richting geven

Een workshop waarin je als leidinggevende,  vertrouwenspersoon of HR professional leert om stress en burn-out bij medewerkers vroegtijdig te herkennen en er adequaat mee om te gaan. Je leert stressklachten bespreekbaar maken en je krijgt concrete preventietips voor je team of organisatie. Tijdens deze workshop komen aan bod:

Wat is stress, en hoe uit zich dit?

Gevaren van stress op korte en lange termijn

Stress- en burnout-signalen bij je medewerkers herkennen en bespreekbaar maken

Een medewerker met stress of burnout begeleiden

Situationeel leiderschap: hoe kan je leiding geven afstemmen op de behoeften van de medewerkers?

Inzetten op werkgeluk: Wat is het en welke manieren zijn er om zonder veel inspanning en budget het werkgeluk te verhogen?

Prijs: Offerte op aanvraag

Duurtijd: Op maat van uw bedrijf